You know there’s just one road for us to walk down. Now let’s see how far it goes.

Jag läste att vi har haft sex dagar med sommar i år. Med sommar räknas en temperatur över 25 grader. Jag har en ny hatt som ska få följa med mig in i hösten. Och så har jag sytt en pennkjol som ska värma mig när det blir kallare. Den är blåbärsblå och vinbärsröd och kramar om kroppen som ingenting annat. Boken hittade jag för en guldpeng och den följde med mig på både bussar, tvärbana och rulltrappor igår. Saker under huden av Linda Skugge. Som jag har letat efter den bland gamla dammiga pockethyllor på loppisar. Men igår var den plötsligt bara där och väntade på mig. Lika vilsamt som hösten är på väg nu.

Hatten kommer från Blue Rose Vintage och jag tycker mycket om den. Kvinnan som sålde den till mig har flera fina hattar och gamla klänningar som väntar på att få bli älskade.

Strumpbyxor med söm från Beyond Retro. Jumpern med pärlkrage har min man köpt till mig. Den tycker jag också om och färgen är varmt grå och trivs med min nya pennkjol.

När jag väntade på tvärbanan gick en kvinna fram och berömde mig för min fina frisyr medan jag stod djupt försjunken i boken. Det var väldigt fint tycker jag.

Translation:
I read in the newspaper that we only had six days of summer this year. With summer they mean a temperature of 25 degrees or above. I have a new hat to go with me into the autumn. And I’ve sewn myself a pencil skirt that will warm me when it gets colder. It’s warm blueberry colored and made from a 1950′s pattern. The book in my hand is something I found today which I have been looking for many years. ”Saker under huden” by Linda Skugge. Yesterday it was suddenly just there waiting for me. Just as restful as autumn is on its way now.

The beautiful hat is from Blue Rose Vintage. The woman who sold it to me has several nice hats and old dresses that are waiting to be loved. Thank you for letting me take care of this one!

33 thoughts on “You know there’s just one road for us to walk down. Now let’s see how far it goes.

 1. Å vilka vackra, höstlika bilder på dig och din fina outfit.
  Kjolens färg är verkligen jättehärlig och går bra ihop med det grå.
  Ha en härlig dag
  kram EM

  1. I can show you. It is the easiest hair style you can do! I simply tease my hair (which is quite long but not so thick) and then I roll the hair into the back in one piece and fasten it with bobby pins.

 2. Jag läste att de enda städerna som faktiskt varit regnigare än vanligt var Linköping och Stockholm… underbart för mig som är från Linköping, bor i Stockholm och således har tillbringat sommaren fifty-fifty i just de städerna… Men men. Hösten är ju rätt fin den med.

  Och bilderna är ju bara helt underbara. Som vanligt.

  Puss & Kram.

 3. Saker under huden är skriven av Linda Skugge! Ej Unni Druggle, även om namnen rimmar.
  /Mvh bibliotekarien.

 4. Helt fantastiska bilder, fantastiskt vackra du och vilken underbar kjol. Fast jag tycker att det är konstigt att du kallar din pojkvän för din man/husband när ni inte är gifta, det är väl lika fint att heta pojkvän? :)

  1. Om man slår upp ordet man så är det synonymt med kille, karl, snubbe osv. Du tänker nog på ‘äkta man’. Sedan tycker jag hellre om att kalla Jacob för min man, än min pojkvän.
   Det passar honom liksom bättre! :-)

   1. Tänkte bara på att det stod ”husband” också i den engelska delen :) Men såklart kallar du vad du vill! Tack för en fin blogg, det här inlägget och de här vackra bilderna gjorde min kväll lite gladare!

    1. Oj då! Den engelska översättningen rör till det ibland. Husband låter ju onekligen lite konstigt :-) Tack för att du gillar och kommenterar. Varm höstkram!

 5. Jättefin kjol och bilder! Jag tänker just nu på vad jag ska sy för hösten och definitivt behöver en pennkjol. Är boken bra?

  1. Åh ja, mycket bra idé att sy en pennkjol just nu. Vsa gärna resultatet när du är klar, jag är så nyfiken. Boken gjorde ont och språket var hårt som nålar. Den var inte som jag hade förväntat mig (men det betyder ju inte att jag inte tyckte om den).
   Nu längtar jag nog mer efter en bok som jag kan drömma mig bort i.

 6. Så flott skjørtet ble, og så flinke kjæresten din er til å plukke ut gensere, hihi. Det er veldig fint lys i disse bildene, og håret ditt var nydelig! Nå er det bare å omfavne høsten!

 7. Kjolen är ljuvlig! Så bra färg och form och längd. Tror jag ska sätta mig och sy imorgon. Har ett häxtyg som bara väntar på att få svepa runt vristerna.

 8. fin klädsel. har du sytt kjolen själv? även väldigt fin grå tröja, vet du vart din man hittat den?

  1. Tack så mycket! Kjolen är sydd själv efter ett varmt ull-tyg jag köpt på Tygverket i Stockholm och den fina tröjan med pärlkrage hittade min man på H&M!

 9. ~ * ♥ * ~

  What a darling outfit and the photography is absolutely spectacular! I adore the lighting and feel of these lovely pictures ~ it’s exactly what I’m trying to capture, but so often just miss the mark. Still, it’s lovely work, I feel very inspired and I will definitely be following your blog now! :D

  xox,
  bonita of Depict This!
  ~ * ♥ * ~

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>