55 thoughts on “Hon går genom tavlan, ut ur bilden.

 1. Åh, vilka vackra bilder. Jag är allra mest förtjust i bilden när hon blundar. Trevlig helg!

 2. Sagolikt vackert! Du är så himla duktig Jessica! Alla är superfina men den fjärde bilden, den med blomma till vänster och grön klänning till höger är min favorit.

 3. Hon är så vacker att jag dör! Passar perfekt till din fotostil och Elsas klänningar. Helt perfekt kombo helt enkelt!
  Jag har alltid undrat hur det fungerar när man vill plåta en modell från en agentur. Kan du inte berätta lite om hur du fick kontakt med Emma och vad det kostar och sånt? :)

  1. Tack fina du! Vad som händer är att man byter portfoliobilder mot att man får låna modellen. Det brukar fungera bra om man använder så kallade New Faces, det vill säga modeller som ännu inte har så många bilder i sin portfolio. Hoppas svaret hjälpte!

 4. Gud vad vackra bilder, jag älskar färgerna! Och hennes smink är så ljust och naturligt, passar henne perfekt. Åh, allt är så välkomponerat och fint! :)

 5. Fantastiskt!! Helt fantastiskt! Min favorit är nummer 2 i ordningen. En vacker diagonal genom bilden.

 6. Allt är oerhört vackert men den gröna är jätteläcker och den hudfärgade med breda ränder i kjolen är en fröjd för ögat. Fotografen är f ö väldigt duktig.

 7. Den första bilden i grönt och den när hon blundar är så ljuvligt och stillsamt vackra.

 8. Åh, jag älskar den första bilden med den gröna klänningen. Skulle vara sååå fin som tavla! Sedan är jag hemskt förtjust i den nästkommande stora bilden, den där hon blundar och har två rosor på sig.

 9. Så underbara bilder på vackra kläder! Du är så duktig, fångar känslan precis…
  Det sv/v Fotot där hon sitter med hatten, är det hämtat inspiration från någon tavla. Tycker precis jag känner igen… eller påminner om något… fransk impressionism?
  Har du använt slöjan, förresten?
  kram elsamarianne

  1. Vad spännande. Säg gärna till om du kommer på vilken tavla du tänker på! Jag har inte haft någon som inspiration vid fotograferingen, men älskar äldre konst och inspireras gärna därifrån. Slöjan använde jag när jag fotade Emily med det lila håret, och kommer använda den fler gånger. Så får du lite bilder att välja på till slut. Kram!

 10. Får man vara ärlig? jag tycker det är fantastiska bilder, men de passar verkligen inte alls in i det Elsa visar upp. På Elsas instagram får man se kurviga kvinnor omringade av familjer och på hennes blogg så höjs ett sunt kroppsideal. Den här flickan på bilderna har ett typiskt modellutseende som man lätt hittar i ELLE,men framför är min första tanke : Jag får ju inte på mig någon av de där klänningarna? Jag är rätt kurvig och märker nu att om hon passar i de, kan jag inte ha någon. En till sak, hur gammal är hon? Ska inte folk gifta sig i dessa klänningar? Hon ser ut som sexton ungefär!

  1. Alla kroppar är sunda kroppar. I detta fall en smal, sådan (Jag är smal själv och kämpar med att få till kurvor, så det kommer inte naturligt för alla). Och självklart får man vara ärlig! Nästa gång kanske vi styr upp en annan typ av fotografering. Håller med dig om att det är viktigt att alla typer av kroppar och utseenden ska få plats! När man fotograferar så anpassar man kläderna till modellen, så några av dem sitter med klämmor. Är säker på att du skulle se fantastisk ut med dina kurvor i flera av dessa klänningar. Gå till Elsa och prova vettja!

 11. Bilderna blev så oerhört vackra! Blir så stolt och tacksam att vara del av ett sådant här projekt! Du är grym.

  Kram!

 12. Blir helt stum av dessa vackra bilder! Så vackra och det känns som om bilderna berättar en historia. Tack för en fin blogg!

 13. Nå har jeg hatt besøk i Paris i fire dager, av min mor og min søster, og det har vært helt strålende. Det er disse bildene også! Utsnittene, vinklene, fokuset, fargene. Du er så dyktig!
  Forresten: <3

 14. Ett tips för att få mer kurvor är att bygga muskler. Jag är vanligtvis XS men är nu S tack vare att jag bygger muskler och äter en stor mängd bra kalorier för att kroppen ska ha byggmaterial. Vill man ex. ha mer rumpa och put i den är det styrketräning som gäller :) Bara ett tips.

 15. Mycket vacker bildserie! Står fast vid mitt tidigare ordval: Eteriskt.
  Jag gillar miljön med alla tavelramar och en enda målning. Förhöjer jättefint utan att ta fokus från modellen. Och klänningarna är ljuvliga. Jag gillar den gröna som bara är som ett helt hav av salighet över fåtöljen. Favoritbilder: Andra uppifrån till vänster och fjärde uppifrån till höger.

  Ser också gärna ett projekt med kurviga modeller i framtiden. Det handlar ju inte om att framställa det ena som bättre än det andra, utan om att variation väcker intresse och når en bredare målgrupp.

 16. Jattefina allihop men forsta bilden och den horisontella i svartvitt med spetsklanningen ar helt klart mina favoriter!
  bra jobbat ;)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>