Han som är liv.

februari 14th, 2014 | Posted by Silversaga in Om kärlek

Photo: Jessica Silversaga

Han håller din hand som ingen har hållit den förut. Med ett fast, varmt grepp. Du vet för första gången i ditt liv att han inte kommer att släppa taget. Det spelar ingen roll hur gamla saker gör sig påminda. Hur ärren ömmar efter personer som har lovat saker förut. Och gått. Den här gången är annorlunda. Från och med nu vet du bara; någon håller din hand, för första gången i ditt liv.
Denna någon är inte vem som helst, det är han, som ger dig liv.

Man kan tro att någon som ger dig liv är någon du är beroende av. Det stämmer. Men inte på alla dom dåliga sätt du varit beroende av någon i ditt tidigare liv. Detta är inte en kärleksförklaring som handlar om kontroll eller makt; det är en kärleksförklaring skriven genom frihet. Han ger dig liv, för att tillsammans med honom känner du dig fri, att vara precis som du är. Och med honom är du en mycket bättre person än du någonsin varit. Ni är två omsorgsfullt utvalda pusselbitar, skapade för att förstå varandras mjuka hörn och hårda kanter utan och innan. Tillsammans är ni starka.

Första gången du ville säga att du älskade honom var alldeles för tidigt. Man kan inte säga att man älskar någon efter fyra veckor, kan man ens känna så? Såklart. Men du försökte säga det med dina ögon, och när det inte räckte till, hittade du ett eget ord som fick stå för allt det där. Stjärnstopp. Ni började använda det tillsammans. Varje gång ni ville förklara hur hårt hjärtat slog för varandra, så stoppade ni stjärnfall. Det bästa var att ni visste att det betydde samma sak, trots att ni aldrig pratade om det. Det var bara så stjärnklart. Man bara vet det, när man är varandras pusselbitar.

Och ny flyter han, som en röd tråd genom ditt blodsystem;
Han som är liv.

Translation:
True love.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

13 ResponsesLeave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>