Foam rollers, frisyrer I.

maj 13th, 2014 | Posted by Silversaga in Om ytligheter

Photo: Jessica Silversaga

Hej hallå! Hoppas ni har haft en underbar helg <3 Det har jag!

Jag tänkte visa er lite hur jag lägger mitt hår med foam rollers. Jag började rulla mitt hår på heltid för två år sedan, och slutade därmed också använda värmeverktyg på mitt hår. Det är det bästa jag har gjort mot mitt ganska ledsna och trötta långa hår. Först satte jag pin curls om nätterna och sov på, men sedan förra sommaren upptäckte jag foam rollers! Bild ovan! Dessa kommer från Sivletto i Stockholm och kostar runt hundralappen för två förpackningar. Jag har cirka 10-12 stycken som jag använder i mitt hår.

Photo: Jessica Silversaga

Såhär blev resultatet när jag rullade förra sommaren. Körde ganska mjuka och utkammade lockar då, formade även en del vågor. Hade sug efter mjuka 40-tals filmstjärnevågor. På mitt Instagram såg det ut bland annat såhär:

Photo: Jessica Silversaga
Photo: Jessica Silversaga

Förra sommaren satte jag en rulle i luggen, nu har jag börjat prova mig fram med fler och att sätta dem på olika sätt. Innan jag rullar på dem tog jag hälften delar vatten med hälften delar läggningsvätska från Sivletto. Sedan sover jag med en sjalett. Två clips för att håla fast den. På morgonen ser det ut som ovan, minus smink!

Photo: Jessica Silversaga

Denna gång blev det fyra stycken i samma riktning, två på varje sida och två rader på baksidan. Alla rullade i samma riktning.

Photo: Jessica Silversaga

Förlåt min smutsiga lins. Den är putsad nu, men fick något härligt skirt på sig efter en lång dag med bröllopsfotografering.

Photo: Jessica Silversaga

Sådär, klart! Eller nä. Dags att ta fram borsten och jobba ut lockarna och börja forma.

Photo: Jessica Silversaga

Sedan har jag inga bilder från själva utkamningen. Såhär blev i alla fall resultatet. En större våg i luggen, resterande håret i hårnät och sedan en silkessjal på det. Målet för dagen var att åka och ta passbild, för vi ska nämligen iväg på en fantastisk resa snart!

Några frågor på det? Puss!

Translation:
I’ve just started experimenting with foam rollers, and I like them very much so I’ll continue and write about the result.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

22 ResponsesLeave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>